Merj újítani

Miért nem találsz Varázsfölde boltjában “Ilyen egy jóképű 40 éves” stílusú kincseket?

Mindjárt az elején le szeretném szögezni: ezen írás csak vélemény, senki jóízlésébe nem kíván beletaposni, senkit nem akar lekezelni, senkire nem akarja ezen véleményt ráerőltetnni.

Minden nap valaki az ajándékozás egyik vagy másik felén találja magát. Vagy ő az ajándékozó, vagy ő az ajándékozott. Vagy mindkettő egyszerre, ha magát ajándkozza meg 🙂

Amióta létezik az ajándkozás intézménye, azóta tudjuk: adni is olyan jó érzés, mint kapni. De azt is, hogy ez sokszor fejfájást okoz, inkább azért, mert ötlettelenek vagyunk. Valóban nem egyszerű feladat és ezért sok esetben frusztrációt okoz. És ilyenkor, amikor nincs ötlet, elindulunk keresgélni és viccesnek vélt ajándékkal próbálunk túlleni rajta. Az ilyesmire szakosodott üzletekben tonnaszámra találunk a sablonosan gyártott feliratos pólókból, egyéb tárgyakból. “Ilyen egy jóképű 40 éves”, “A legmenőbbek 1980 februárjában születtek”, “Ilyen a legmenőbb anya” és mind ugyanaz, ugyanazok a sablonok. Ám ezek se nem viccesek, se nem jópofák, főleg nem egyediek.

Ilyenkor vajon gondolunk az ajándékozottra? Tényleg kell neki is egy ilyen jellegű tucattermék, amilyent már lehet ő is vásárolt valakinek? Amik létezéséről ő is tud? Amit már ezrek kaptak? És kapnak minden nap. Az esetek 90%-ban az ilyen stílusú ajándékok – de beszéljünk mondjuk csak pólóról – a szekrényben végzik, a moly táplálékaként. Én még egyszer sem, soha senkin nem láttam az utcán ilyen pólót, pedig sokat eladnak belőle üzletek, webshopok.

Az ajándékozó örül, mert az ajándékozást letudta. Az ajándékozott vajon tényleg örül, vagy csak illemmosoly ékesíti arcát? Főleg, ha már ő is vásárolt hasonló ajándékot másnak, valószínű ugyanebből az okból 🙂

 

Ilyen apróságok, mint a pólók, bögrék, stb. valóban olcsó és kedves ajándékok, sok esetben hasznosak is. Tényleg. De vegyük a fáradtságot az ajándékozott kedvéért, és személyiségéhez közel álló díszítésűt keressünk/válasszunk. Ha pont olyant nem találunk, lehet készíttetni. Itt, Varázsfölde műhelyében, vagy bárhol máshol.

Varázsfölde műhelyébe sok ilyen kérés érkezik. Az ajándékozó pár szóban elmondja az ajándékozott mit szeret, és megszületik a teljesen személyes díszítés, az ajándékozott pedig ténylegesen örül. Így nem lesz a pénz kidobott és hamis mosoly.

Merj újítani, merj személyeset adni, merj kilépni a “más is így csinálja” sablonból, és valóban jó érzés lesz adni.

Vegyél vagy rendelj bögrét. kulacsot. fémbögrét. akármit.
Facebook

Likeold és kövesd oldalunk

Hogy ne maradj le semmi újdonságról, ne maradj le az időközönként sorra kerülő játékokról. Köszi.

EGYEDI TERVEZÉS, RÁD SZABVA

Terveztess Varázsfölde műheyében a saját ízlésedre bármilyen egyedi darabot. Vagy kérd a saját fényképeddel.

Vélemény, hozzászólás?

Varázsbatyú
Bejelentkezés

Nincs még fiókod?

Fiók létrehozás
Kincsbolt
Közösségi: